Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wątróbka z warzywami"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1539
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1295
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1370
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1221
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1539
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1295
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1370
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1221
Składniki
Ziemniaki ugotuj w mundurkach, ostudź, obierz, pokrój. Możesz też pokrojone w kostkę ugotować na parze. Paprykę pokrój w cząstki. W naczyniu żaroodpornym układaj paprykę, ziemniaki i przeciśnięty przez praskę czosnek. Polej olejem, posyp tymiankiem, solą i pieprzem. Zapiekaj przez 30 minut w temp. 180°C.
Wątróbkę umyj, oczyść, pokrój w cząstki. Obtocz w mące, smaż na rozgrzanym oleju 3 minuty z każdej strony. Osobno usmaż cebulę pokrojoną w kostkę. W naczyniu ułóż zapiekane warzywa, na nich ułóż wątróbkę. Podawaj z chlebem.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień