Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wątróbka z warzywami"
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 229
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1143
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 229
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1143
Składniki
Ziemniaki ugotuj w mundurkach, ostudź, obierz, pokrój. Możesz też pokrojone w kostkę ugotować na parze. Paprykę pokrój w cząstki. W naczyniu żaroodpornym układaj paprykę, ziemniaki i przeciśnięty przez praskę czosnek. Polej olejem, posyp tymiankiem, solą i pieprzem. Zapiekaj przez 30 minut w temp. 180°C.
Wątróbkę umyj, oczyść, pokrój w cząstki. Obtocz w mące, smaż na rozgrzanym oleju 3 minuty z każdej strony. Osobno usmaż cebulę pokrojoną w kostkę. W naczyniu ułóż zapiekane warzywa, na nich ułóż wątróbkę. Podawaj z chlebem.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień