Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wątróbka z warzywami"
Szybkie i smaczne ciasteczka pieguski z czekoladą idealne na święta. Można je...
Odsłon: 759
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 863
Faszerowany szczupak na Wigilię? Czemu nie! To niezwykle ciekawa i efektowna...
Odsłon: 2405
Szybkie i smaczne ciasteczka pieguski z czekoladą idealne na święta. Można je...
Odsłon: 759
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 863
Faszerowany szczupak na Wigilię? Czemu nie! To niezwykle ciekawa i efektowna...
Odsłon: 2405
Składniki
Ziemniaki ugotuj w mundurkach, ostudź, obierz, pokrój. Możesz też pokrojone w kostkę ugotować na parze. Paprykę pokrój w cząstki. W naczyniu żaroodpornym układaj paprykę, ziemniaki i przeciśnięty przez praskę czosnek. Polej olejem, posyp tymiankiem, solą i pieprzem. Zapiekaj przez 30 minut w temp. 180°C.
Wątróbkę umyj, oczyść, pokrój w cząstki. Obtocz w mące, smaż na rozgrzanym oleju 3 minuty z każdej strony. Osobno usmaż cebulę pokrojoną w kostkę. W naczyniu ułóż zapiekane warzywa, na nich ułóż wątróbkę. Podawaj z chlebem.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień