Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wątróbkowe roladki z boczkiem"
Pyszne, kruchutkie, ciasteczka kakaowe, na święta będą wyjątkowe. Jeśli wałek...
Odsłon: 331
Pyszne, kruchutkie, ciasteczka kakaowe, na święta będą wyjątkowe. Jeśli wałek...
Odsłon: 331
Składniki
Wątrobę umyj, pokrój w plastry, usuwając błony. Mocz w mleku około godziny, wypłucz. Boczek układaj na wątróbce. Przypraw pieprzem i majerankiem, zwiń, obtocz w mące smaż na rozgrzanym oleju każdej strony.
Roladki przełóż do naczynia żaroodpornego, wlej wodę. Piecz pod przykryciem w temperaturze 180°C przez 20 minut. Przed podaniem wątróbki posól i polej odrobiną sosu z pieczenia. Podawaj z ryżem.Źródło: Dobry Tydzień
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kotlety z wędzonej ryby. Zapomniany przepis.
Dania główne
Tarta wielkanocna
Dania główne
Rolada serowa
Dania główne
Królik w sosie winno chrzanowym
Kotlety z wędzonej ryby. Zapomniany przepis.
Witajcie . W tym krótkim materiale chciałbym wam zaprezentować zapomniany spo...
Odsłon: 62
Tarta wielkanocna
Wielkanoc to czas pasztetów, pieczeni, wędlin…Zastanawiasz się, jak urozmaici...
Odsłon: 1862