Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wątróbkowe roladki z boczkiem"
Polędwiczki wieprzowe z pieczarkowym sosem i chrupiącym boczkiem to prawdziwa...
Odsłon: 1804
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 488
Pyszna pasta do pieczywa z wędzonej makreli, ogórka kiszonego, cebuli czerwon...
Odsłon: 3043
Polędwiczki wieprzowe z pieczarkowym sosem i chrupiącym boczkiem to prawdziwa...
Odsłon: 1804
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 488
Pyszna pasta do pieczywa z wędzonej makreli, ogórka kiszonego, cebuli czerwon...
Odsłon: 3043
Składniki
Wątrobę umyj, pokrój w plastry, usuwając błony. Mocz w mleku około godziny, wypłucz. Boczek układaj na wątróbce. Przypraw pieprzem i majerankiem, zwiń, obtocz w mące smaż na rozgrzanym oleju każdej strony.
Roladki przełóż do naczynia żaroodpornego, wlej wodę. Piecz pod przykryciem w temperaturze 180°C przez 20 minut. Przed podaniem wątróbki posól i polej odrobiną sosu z pieczenia. Podawaj z ryżem.Źródło: Dobry Tydzień