Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i pożywny obiad z buraków i klusek lanych.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 261
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 261
Składniki
Gotujemy buraki do miękkości, następnie przygotowujemy kluski lane. Jajka wbijamy do miseczki. Dodajemy 2-3 łyżki mąki. Mieszamy do uzyskania gładkiej masy. Jeśli będzie za gęste, dodajemy odrobinę wody. Masę wlewamy cienkim strumieniem wprost do posolonej wody.Gotujemy 1-2 minuty.
Buraki zcieramy na tarce o grubych oczkach . Na talerzu układamy kluski, na górę buraki , posypujemy koperkiem oraz pokrojonym w kostkę serem feta . Całość polewamy oliwą oraz doprawiamy solą i pieprzem.