Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wegetariańskie spaghetti"
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1330
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 244
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1330
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 244
Składniki
Cebulę obrać, posiekać, zeszklić na 1 łyżce oleju. Do cebuli dodać posiekany czosnek, umytą paprykę, pomidory z puszki wraz z zalewą. Doprawić solą, pieprzem, papryką i szczyptą cukru. Dusić pod przykryciem aż do zgęstnienia, zmiksować.
Do sosu dodać pozostałe warzywa i pieczarki, usmażone na reszcie oleju, zagotować razem.
Sos podawać z makaronem, ugotowanym według przepisu na opakowaniu. Posypać parmezanem, udekorować listkami bazylii.
ok. 30 minutŹródło: Twoje Imperium