Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wieniec makaronowy"
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 135
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31309
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 417
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 135
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31309
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 417
Składniki
Pomidorki koktajlowe umyj, osusz i poprzekrawaj na połówki. Oczyść dymkę. Pokrój w krążki. Pokrojone pomidorki oraz posiekaną dymkę włóż do dużej miski.
Marchewkę oczyść, opłucz, pokrój w plasterki. W garnku zagotuj wodę z solą. Wrzuć zamrożoną fasolkę szparagową oraz plasterki marchewki. Gotuj razem 5-8 minut. Odlej na sicie, przelej zimną wodą. Pozostaw do osączenia.
Groszek odlej z zalewy. Wrzuć do miski z pomidorkami i dymką. Dodaj marchewkę oraz fasolkę szparagową, wy- mieszaj. Makaron wrzuć na osolony wrzątek z łyżką oleju. Ugotuj al dente według przepisu podanego na opakowaniu. Odcedź na sicie, przelej zimną wodą.
Do miski z warzywami wrzuć makaron i pestki dyni, wlej resztę oleju, wymieszaj. Dopraw do smaku solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Przełóż do okrągłej formy z kominem.
Jajka rozkłóć, wymieszaj ze śmietaną, mlekiem, solą i pieprzem do smaku. Mieszanką zalej makaron z warzywami. Napełnioną formę wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni. Zapiekaj 15-20 minut. Wyjmij, lekko przestudź. Wieniec krój w grubsze plasterki. Podawaj z ulubionym dipem lub sosem.Źródło: Świat kobiety