Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wieniec makaronowy"
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 108
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 52
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 108
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 52
Składniki
Pomidorki koktajlowe umyj, osusz i poprzekrawaj na połówki. Oczyść dymkę. Pokrój w krążki. Pokrojone pomidorki oraz posiekaną dymkę włóż do dużej miski.
Marchewkę oczyść, opłucz, pokrój w plasterki. W garnku zagotuj wodę z solą. Wrzuć zamrożoną fasolkę szparagową oraz plasterki marchewki. Gotuj razem 5-8 minut. Odlej na sicie, przelej zimną wodą. Pozostaw do osączenia.
Groszek odlej z zalewy. Wrzuć do miski z pomidorkami i dymką. Dodaj marchewkę oraz fasolkę szparagową, wy- mieszaj. Makaron wrzuć na osolony wrzątek z łyżką oleju. Ugotuj al dente według przepisu podanego na opakowaniu. Odcedź na sicie, przelej zimną wodą.
Do miski z warzywami wrzuć makaron i pestki dyni, wlej resztę oleju, wymieszaj. Dopraw do smaku solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Przełóż do okrągłej formy z kominem.
Jajka rozkłóć, wymieszaj ze śmietaną, mlekiem, solą i pieprzem do smaku. Mieszanką zalej makaron z warzywami. Napełnioną formę wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni. Zapiekaj 15-20 minut. Wyjmij, lekko przestudź. Wieniec krój w grubsze plasterki. Podawaj z ulubionym dipem lub sosem.Źródło: Świat kobiety