Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wieprzowina pod cebulą"
Blaty ciasta miodowego przekładane gotowaną masą z twarogu i pastą pistacjową...
Odsłon: 227
Nie wyobrażamy sobie świąt bez wyjątkowo aromatycznej i intensywnej w smaku g...
Odsłon: 848
Klopsiki z cukinii i ciecierzycy tylko pozornie są skomplikowanym daniem. Tak...
Odsłon: 98
Blaty ciasta miodowego przekładane gotowaną masą z twarogu i pastą pistacjową...
Odsłon: 227
Nie wyobrażamy sobie świąt bez wyjątkowo aromatycznej i intensywnej w smaku g...
Odsłon: 848
Klopsiki z cukinii i ciecierzycy tylko pozornie są skomplikowanym daniem. Tak...
Odsłon: 98
Składniki
Mięso opłucz, pokrój w cztery plastry. Natrzyj z dwóch stron solą oraz pieprzem. W miseczce wymieszaj sos sojowy, ocet winny oraz igiełki otarte z rozmarynu. Włóż mięso, przemieszaj. Odstaw na 1-2 godziny.
Cebule obierz, pokrój w krążki, posyp szczyptą soli i cukrem, odstaw. W rondlu rozgrzej 2 łyżki oleju. Mięso wyjmij z marynaty, oprósz mąką. Obsmaż z dwóch stron. Podlej 2 szklankami wody. Duś ok. 60 minut. Rozgrzej patelnię, wrzuć cebulę wraz z sokiem, który puściła. Duś 10 min. Podawaj do kotletów wieprzowych.
porcje, czas ok. 75 min; porcja – 340 kcal, cena 2,50 zł.Źródło: Świat kobiety