Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wieprzowina pod cebulą"
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 84
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 205
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 484
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 1014
Chciałam podzielić się z Wami moim przepisem na pyszny farsz mięsny z pieczar...
Odsłon: 80
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 84
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 205
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 484
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 1014
Chciałam podzielić się z Wami moim przepisem na pyszny farsz mięsny z pieczar...
Odsłon: 80
Składniki
Mięso opłucz, pokrój w cztery plastry. Natrzyj z dwóch stron solą oraz pieprzem. W miseczce wymieszaj sos sojowy, ocet winny oraz igiełki otarte z rozmarynu. Włóż mięso, przemieszaj. Odstaw na 1-2 godziny.
Cebule obierz, pokrój w krążki, posyp szczyptą soli i cukrem, odstaw. W rondlu rozgrzej 2 łyżki oleju. Mięso wyjmij z marynaty, oprósz mąką. Obsmaż z dwóch stron. Podlej 2 szklankami wody. Duś ok. 60 minut. Rozgrzej patelnię, wrzuć cebulę wraz z sokiem, który puściła. Duś 10 min. Podawaj do kotletów wieprzowych.
porcje, czas ok. 75 min; porcja – 340 kcal, cena 2,50 zł.Źródło: Świat kobiety