Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wieprzowina pod cebulą"
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 738
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22774
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15150
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4862
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45508
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 738
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22774
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15150
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4862
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45508
Składniki
Mięso opłucz, pokrój w cztery plastry. Natrzyj z dwóch stron solą oraz pieprzem. W miseczce wymieszaj sos sojowy, ocet winny oraz igiełki otarte z rozmarynu. Włóż mięso, przemieszaj. Odstaw na 1-2 godziny.
Cebule obierz, pokrój w krążki, posyp szczyptą soli i cukrem, odstaw. W rondlu rozgrzej 2 łyżki oleju. Mięso wyjmij z marynaty, oprósz mąką. Obsmaż z dwóch stron. Podlej 2 szklankami wody. Duś ok. 60 minut. Rozgrzej patelnię, wrzuć cebulę wraz z sokiem, który puściła. Duś 10 min. Podawaj do kotletów wieprzowych.
porcje, czas ok. 75 min; porcja – 340 kcal, cena 2,50 zł.Źródło: Świat kobiety