Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wieprzowina pod cebulą"
W lodówce miałam ser, którego termin ważności dobiegał końca, zostało mi też...
Odsłon: 110
Pyszny blok czekoladowy w wersji fit z pistacjami, żurawiną, suszonymi śliwka...
Odsłon: 376
Jeśli szukasz pomysłu na szybką zapiekankę albo chcesz odgrzać gotowe już pie...
Odsłon: 98
Kto nie kocha pierogów? Ale tylko takich z dużą ilością aromatycznego nadzien...
Odsłon: 1054
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały i delikatny domowy pasztet wie...
Odsłon: 263
W lodówce miałam ser, którego termin ważności dobiegał końca, zostało mi też...
Odsłon: 110
Pyszny blok czekoladowy w wersji fit z pistacjami, żurawiną, suszonymi śliwka...
Odsłon: 376
Jeśli szukasz pomysłu na szybką zapiekankę albo chcesz odgrzać gotowe już pie...
Odsłon: 98
Kto nie kocha pierogów? Ale tylko takich z dużą ilością aromatycznego nadzien...
Odsłon: 1054
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały i delikatny domowy pasztet wie...
Odsłon: 263
Składniki
Mięso opłucz, pokrój w cztery plastry. Natrzyj z dwóch stron solą oraz pieprzem. W miseczce wymieszaj sos sojowy, ocet winny oraz igiełki otarte z rozmarynu. Włóż mięso, przemieszaj. Odstaw na 1-2 godziny.
Cebule obierz, pokrój w krążki, posyp szczyptą soli i cukrem, odstaw. W rondlu rozgrzej 2 łyżki oleju. Mięso wyjmij z marynaty, oprósz mąką. Obsmaż z dwóch stron. Podlej 2 szklankami wody. Duś ok. 60 minut. Rozgrzej patelnię, wrzuć cebulę wraz z sokiem, który puściła. Duś 10 min. Podawaj do kotletów wieprzowych.
porcje, czas ok. 75 min; porcja – 340 kcal, cena 2,50 zł.Źródło: Świat kobiety