Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wiosenne roladki"
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 6535
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2250
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 13315
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 6535
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2250
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 13315
Składniki
<strong>Agata Skiba z Łabędziowa</strong>
Jajka gotuję na twardo, obieram, ścieram na tarce. Brokuł dzielę na małe różyczki, gotuję je do miękkości w wodzie ze szczyptą soli i cukru. Odcedzam i studzę.
Brokuły dodaję do jajek. Paprykę, cebulę i szczypiorek drobno siekam, ser ścieram na tarce. dodaję do jajek z brokułami razem z majonezem. Pastę przyprawiam solą i pieprzem, mieszam.
Nakładam ją na plasterki szynki, zawijam w roladki i obwiązuję je szczypiorkiem. Podaję schłodzone, na liściach sałaty.Źródło: Tina