Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wiosenne roladki"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14202
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1645
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16211
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6527
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14202
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1645
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16211
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6527
Składniki
<strong>Agata Skiba z Łabędziowa</strong>
Jajka gotuję na twardo, obieram, ścieram na tarce. Brokuł dzielę na małe różyczki, gotuję je do miękkości w wodzie ze szczyptą soli i cukru. Odcedzam i studzę.
Brokuły dodaję do jajek. Paprykę, cebulę i szczypiorek drobno siekam, ser ścieram na tarce. dodaję do jajek z brokułami razem z majonezem. Pastę przyprawiam solą i pieprzem, mieszam.
Nakładam ją na plasterki szynki, zawijam w roladki i obwiązuję je szczypiorkiem. Podaję schłodzone, na liściach sałaty.Źródło: Tina