Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Włoska kanapka panini z mozzarellą i pomidorami"
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3528
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 366
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1750
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3528
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 366
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1750
Składniki
Umyj pomidory, pokrój w kostkę.
Umyj i osusz szałwię.
Wyciągnij mozzarellę z opakowania i pozostaw na sicie, aby obciekła. Pokrój w kostkę.
Zetrzyj na tarce parmezan.
Porwij listki szałwii.
Przełóż do jednego naczynia mozzarellę, parmezan, pomidory i szałwię. Oprósz solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj.
Rozgrzej na patelni grillowej trochę oliwy, zmniejsz płomień do średniego. Przekrój ciabaty (ale nie do końca – pozostaw około 1 centymetr nieprzecięty) i rozłóż rozkrojonymi stronami na patelni. Na ciabaty możesz postawić coś ciężkiego, co je obciąży i sprawi, że się ładnie zarumienią.
Napełnij ciabaty mieszanką serów z pomidorami i ziołami. Jeżeli nie przepadasz za szałwią, możesz użyć suszonego oregano lub innych ziół.
Zamknij ciabaty i połóż je jeszcze raz na patelni grillowej. Zapiekaj około 5 minut na małym ogniu. W pracy możesz podgrzać panini, wkładając na około minutę do mikrofalówki. Smacznego!Źródło: Tele Tydzień