Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
calzone nie jest takie trudne do zrobienia jak się wydaje
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 175
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4384
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11917
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6791
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5599
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 175
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4384
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11917
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6791
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5599
Składniki
Z podanych składników wyrabiamy ciasto. Odstawiamy je na 20 min w ciepłe miejsce. W tym czasie przygotowujemy składniki na farsz: kurczaka kroimy w kostkę, pieczarki i cebule w talarki i podsmażamy z wyciśniętym czosnkiem. Do podsmażonych składników dodajemy sos pomidorowy i dusimy przez chwilę. Doprawiamy do smaku solą, papryką i dodajemy tartą mozzarellę. Wyrośnięte ciasto kroimy na 4 placki i rozwałkujemy. Nakładamy farsz, tak żeby placek można było bez problemu skleić. Smarujemy żółtkiem i posypujemy oregano. Pieczemy przez ok 20-25 min w p emperaturze 200 stopni. Smacznego