Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
calzone nie jest takie trudne do zrobienia jak się wydaje
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 13
Przepis dnia
Pałki z kurczaka w boczku to pomysł na tradycyjny obiad w nieco innej, bardzi...
Odsłon: 3011
Hiszpański flan to klasyczny deser o aksamitnej, kremowej konsystencji. Jego...
Odsłon: 2737
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3358
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 13
Przepis dnia
Pałki z kurczaka w boczku to pomysł na tradycyjny obiad w nieco innej, bardzi...
Odsłon: 3011
Hiszpański flan to klasyczny deser o aksamitnej, kremowej konsystencji. Jego...
Odsłon: 2737
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3358
Składniki
Z podanych składników wyrabiamy ciasto. Odstawiamy je na 20 min w ciepłe miejsce. W tym czasie przygotowujemy składniki na farsz: kurczaka kroimy w kostkę, pieczarki i cebule w talarki i podsmażamy z wyciśniętym czosnkiem. Do podsmażonych składników dodajemy sos pomidorowy i dusimy przez chwilę. Doprawiamy do smaku solą, papryką i dodajemy tartą mozzarellę. Wyrośnięte ciasto kroimy na 4 placki i rozwałkujemy. Nakładamy farsz, tak żeby placek można było bez problemu skleić. Smarujemy żółtkiem i posypujemy oregano. Pieczemy przez ok 20-25 min w p emperaturze 200 stopni. Smacznego