Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Włoskie kopytka"
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34153
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1354
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113596
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34153
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1354
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113596
Składniki
Ziemniaki wyszoruj i gotuj w osolonej wodzie ok. 30 min, po czym odcedź.
Obierz cebulę i czosnek i drobno posiekaj. Podsmaż na rozgrzanym na patelni maśle. Do pomidorów dodaj zioła i zmiksuj. Wlej na patelnię, dodaj sól, pieprz i duś jeszcze około 10 min.
Ziemniaki obierz ze skórki i przeciśnij przez praskę. Dodaj mąkę i sól, jajko i szybko wyrób ciasto.
Formuj niewielkie kluseczki i odciskaj na nich widelcem małe wgłębienia. Gotuj w osolonej wodzie do wypłynięcia. Podawaj polane sosem.Źródło: Takie jest życie