Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Włoskie tortellini"
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 48
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2321
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 48
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2321
Składniki
na ciasto zagnieć na stolnicy, dodając tyle ciepłej wody, aby ciasto było miękkie i całkiem gładkie. Nakryj.
Zrób farsz: szynkę drobno pokrój, część zostaw do dekoracji, resztę obsmaż na oleju z posiekaną cebulą. Następnie ostudź.
Szynkę wraz z cebulą zmiel razem z twarogiem na gładką masę, dopraw do smaku solą, pieprzem i ziołami.
Ciasto rozwałkuj, wytnij kwadraciki. Kładź na nich farsz, sklejaj jak uszka. Ugotuj w osolonej wodzie, udekoruj i podaj.Źródło: Świat kobiety