Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wołowina w winie"
Pyszniutkie skrzydełka warte wypróbowania na święta lub niedzielny obiad. Pro...
Odsłon: 112
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 1335
Pyzy ziemniaczane z farszem z mielonego mięsa wieprzowego. Ugotowane, okraszo...
Odsłon: 1209
Pyszniutkie skrzydełka warte wypróbowania na święta lub niedzielny obiad. Pro...
Odsłon: 112
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 1335
Pyzy ziemniaczane z farszem z mielonego mięsa wieprzowego. Ugotowane, okraszo...
Odsłon: 1209
Składniki
Wołowinę umyj. marynaty wymieszaj, oblej nią mięso, chłodź godzinę.
Mięso wyjmij, pokrój na kawałki. Wrzuć je na gorące masło, smaż kilka chwil, mieszając. Dodaj przyprawy, wino, podlej wodą, duś około 2 godziny, co jakiś czas mieszając. Dolej wody, jeśli się wygotowała. Podawaj z ryżem lub ziemniakami.
CZAS: około 2, 5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień