Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wołowina z kukurydzą"
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 212
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 716
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 899
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 212
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 716
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 899
Składniki
Umyte mięso zalej octem i kilkoma łyżkami wody. Dodaj posiekaną cebulę, przykryj i odstaw na noc do lodówki. Natrzyj je solą i usmaż na maśle. Zalej wywarem wołowym, winem i połową zalewy, w której leżało.
Dodaj cebulę z zalewy, ziele angielskie, jałowiec, liść laurowy, musztardę, pieprz. Duś pieczeń 90 minut na małym ogniu. Wyjmij mięso, a sos przecedź przez sito.
Dodaj do sosu pokruszoną kromkę chleba bez skórki, namoczone wcześniej rodzynki i żurawinę, migdały i śmietanę. Gotuj 10 minut. Podawaj z gotowaną kukurydzą i fasolką.
CZAS: około 2 godzinŹródło: Dobry Tydzień