Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wołowina z kukurydzą"
Proponuję , królika to bardzo smaczne lekkostrawne, chude i zdrowe mięso. P...
Odsłon: 54213
Mięso jest soczyste, delikatne i pięknie odchodzi od kości, warzywa zaś mięci...
Odsłon: 5031
Proste ciasto bez pieczenia o smaku kawy cappuccino. Bazą ciasta są biszkopty...
Odsłon: 1073
Pyszne i szybkie ciasto , wystarczy wymieszać i połączyć składniki . Ciasto n...
Odsłon: 5028
Proste ciasto bez pieczenia o smaku kawy cappuccino. Bazą ciasta są biszkopty...
Odsłon: 1073
Pyszne i szybkie ciasto , wystarczy wymieszać i połączyć składniki . Ciasto n...
Odsłon: 5028
Składniki
Umyte mięso zalej octem i kilkoma łyżkami wody. Dodaj posiekaną cebulę, przykryj i odstaw na noc do lodówki. Natrzyj je solą i usmaż na maśle. Zalej wywarem wołowym, winem i połową zalewy, w której leżało.
Dodaj cebulę z zalewy, ziele angielskie, jałowiec, liść laurowy, musztardę, pieprz. Duś pieczeń 90 minut na małym ogniu. Wyjmij mięso, a sos przecedź przez sito.
Dodaj do sosu pokruszoną kromkę chleba bez skórki, namoczone wcześniej rodzynki i żurawinę, migdały i śmietanę. Gotuj 10 minut. Podawaj z gotowaną kukurydzą i fasolką.
CZAS: około 2 godzinŹródło: Dobry Tydzień
Przepisy Dania główne
Dania główne
Drobiowe roladki z mozzarellą
Dania główne
Placki z zakwasu
Dania główne
Mięciutki schab w sosie
Dania główne
Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym
Drobiowe roladki z mozzarellą
Proste i szybkie w przygotowaniu roladki drobiowe z papryką oraz serem mozzar...
Odsłon: 436
Placki z zakwasu
Placki z zakwasu to świetny pomysł, jeśli masz ochotę na szybką przekąskę, a...
Odsłon: 3646