Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wołowina z kukurydzą"
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 311
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2254
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 2914
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 643
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 311
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2254
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 2914
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 643
Składniki
Umyte mięso zalej octem i kilkoma łyżkami wody. Dodaj posiekaną cebulę, przykryj i odstaw na noc do lodówki. Natrzyj je solą i usmaż na maśle. Zalej wywarem wołowym, winem i połową zalewy, w której leżało.
Dodaj cebulę z zalewy, ziele angielskie, jałowiec, liść laurowy, musztardę, pieprz. Duś pieczeń 90 minut na małym ogniu. Wyjmij mięso, a sos przecedź przez sito.
Dodaj do sosu pokruszoną kromkę chleba bez skórki, namoczone wcześniej rodzynki i żurawinę, migdały i śmietanę. Gotuj 10 minut. Podawaj z gotowaną kukurydzą i fasolką.
CZAS: około 2 godzinŹródło: Dobry Tydzień