Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wstążki w szpinaku z tymiankiem"
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22547
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14850
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4654
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44373
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 615
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 632
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22547
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14850
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4654
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44373
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 615
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 632
Składniki
Szpinak przebierz, dobrze opłucz, osącz na sitku. Filety umyj, wytrzyj do sucha. Cebulę i czosnek obierz. Cebulę pokrój w kosteczkę, a czosnek posiekaj. Tymianek opłucz, osusz, pokrój na kawałeczki. Mięso skrop sokiem z cytryny, natrzyj połową czosnku. Lekko posyp solą oraz pieprzem. Smaż 5-6 minut z każdej strony na mocno rozgrzanym oleju.
Makaron wrzuć na posolony wrzątek, ugotuj według przepisu na opakowaniu. W tym czasie w garnku rozgrzej masło, zeszklij na nim cebulę oraz resztę czosnku. Wrzuć szpinak. Posyp go bulionem i duś 8-10 minut. Pod koniec do szpinaku dolej śmietanę. Sos wymieszaj z tymiankiem i przypraw do smaku solą oraz pieprzem.
Usmażone filety potnij w plasterki. Ułóż na talerzach. Makaron odcedź, osącz. Wyłóż na mięso. Polej sosem szpinakowym i posyp mozzarellą pokrojoną na kawałeczki. Jeśli lubisz, danie zamiast mozzarellą posyp pestkami słonecznika.
ok. 35 minut. 1 porcja 470 kcal.Źródło: Tina