Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wytrawne babeczki z dziurką"
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 106
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31261
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 409
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 106
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31261
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 409
Składniki
Mąkę wymieszaj z solą i margaryną. Całość posiekaj, wsyp proszek do pieczenia i wbij żółtka. Wyrób ciasto i zawiń je w folię aluminiową. Pozostaw do schłodzenia. Po 30 minutach ciasto rozwałkuj na około 4 mm i wyłóż nim foremki.
Ciasto dociśnij i nakłuj widelcem. Dwie foremki złóż ze sobą i wstaw do piekarnika. Piecz w temp. 180 °C przez 15 minut. Gdy wystygną, wytnij w jednej kółko i wypełnij środek dowolnym nadzieniem.Źródło: Na żywo