Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wytrawne babeczki z dziurką"
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 142
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 39
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 196
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 142
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 39
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 196
Składniki
Mąkę wymieszaj z solą i margaryną. Całość posiekaj, wsyp proszek do pieczenia i wbij żółtka. Wyrób ciasto i zawiń je w folię aluminiową. Pozostaw do schłodzenia. Po 30 minutach ciasto rozwałkuj na około 4 mm i wyłóż nim foremki.
Ciasto dociśnij i nakłuj widelcem. Dwie foremki złóż ze sobą i wstaw do piekarnika. Piecz w temp. 180 °C przez 15 minut. Gdy wystygną, wytnij w jednej kółko i wypełnij środek dowolnym nadzieniem.Źródło: Na żywo