Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wytrawne babeczki z dziurką"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5629
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 938
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28628
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 75
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5629
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 938
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28628
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 75
Składniki
Mąkę wymieszaj z solą i margaryną. Całość posiekaj, wsyp proszek do pieczenia i wbij żółtka. Wyrób ciasto i zawiń je w folię aluminiową. Pozostaw do schłodzenia. Po 30 minutach ciasto rozwałkuj na około 4 mm i wyłóż nim foremki.
Ciasto dociśnij i nakłuj widelcem. Dwie foremki złóż ze sobą i wstaw do piekarnika. Piecz w temp. 180 °C przez 15 minut. Gdy wystygną, wytnij w jednej kółko i wypełnij środek dowolnym nadzieniem.Źródło: Na żywo