Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wytrawne naleśniki gryczane"
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 859
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 53
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2115
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4124
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 859
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 53
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2115
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4124
Składniki
Mleko zmiksuj z mąką, szczyptą soli i jajkami. Odstaw na godzinę. Na oleju usmaż partiami 12 cienkich rumianych naleśników. Śliwki umyj, wypestkuj, pokrój w plastry. Na patelni rozgrzej 5 dag masła. Obsmaż owoce.
Owoce zdejmij z patelni, dodaj po szczypcie soli i pieprzu, 3 dag miodu, sok wyciśnięty z cytryny oraz resztę masła. Wymieszaj szybko. Naleśniki złóż w trójkąty. Polej sosem śliwkowym, posyp pokruszonym serem, posiekanymi orzechami i listkami szpinaku.
porcji, czas ok. 40 min; porcja – 410 kcal, cena 2,10 zł.Źródło: Świat kobiety