Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wytrawne naleśniki gryczane"
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 26
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 42
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 73
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10515
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 97
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 26
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 42
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 73
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10515
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 97
Składniki
Mleko zmiksuj z mąką, szczyptą soli i jajkami. Odstaw na godzinę. Na oleju usmaż partiami 12 cienkich rumianych naleśników. Śliwki umyj, wypestkuj, pokrój w plastry. Na patelni rozgrzej 5 dag masła. Obsmaż owoce.
Owoce zdejmij z patelni, dodaj po szczypcie soli i pieprzu, 3 dag miodu, sok wyciśnięty z cytryny oraz resztę masła. Wymieszaj szybko. Naleśniki złóż w trójkąty. Polej sosem śliwkowym, posyp pokruszonym serem, posiekanymi orzechami i listkami szpinaku.
porcji, czas ok. 40 min; porcja – 410 kcal, cena 2,10 zł.Źródło: Świat kobiety