Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wytrawne ptysie"
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23030
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 986
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104841
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 405
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23030
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 986
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104841
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 405
Składniki
Ugotuj wodę z margaryną. Gdy zacznie wrzeć, wsyp mąkę pszenną, wymieszaj i trzymaj na ogniu, dopóki ciasto zacznie odchodzić od ścianek.
Przestudzone zmiksuj z jajkami do uzyskania gładkiej masy. Przełóż do rękawa cukierniczego i wyciśnij na blaszkę wyłożoną papierem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 200°C i piecz około 25 minut.
Gotowe ptysie przekrój na pół i napełnij serkiem wymieszanym z chrzanem. Nałóż plasterki łososia i kiełki. Przykryj drugą częścią, udekoruj koperkiem i jeśli zostały – serkiem i łososiem.
Czas przygotowania: 60 min . Ilość kalorii na 1 porcję: 200. Stopień trudności: trudne.Źródło: Telemax