Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wytrawne ptysie"
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Ugotuj wodę z margaryną. Gdy zacznie wrzeć, wsyp mąkę pszenną, wymieszaj i trzymaj na ogniu, dopóki ciasto zacznie odchodzić od ścianek.
Przestudzone zmiksuj z jajkami do uzyskania gładkiej masy. Przełóż do rękawa cukierniczego i wyciśnij na blaszkę wyłożoną papierem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 200°C i piecz około 25 minut.
Gotowe ptysie przekrój na pół i napełnij serkiem wymieszanym z chrzanem. Nałóż plasterki łososia i kiełki. Przykryj drugą częścią, udekoruj koperkiem i jeśli zostały – serkiem i łososiem.
Czas przygotowania: 60 min . Ilość kalorii na 1 porcję: 200. Stopień trudności: trudne.Źródło: Telemax