Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wytrawne ptysie"
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 72
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 72
Składniki
Ugotuj wodę z margaryną. Gdy zacznie wrzeć, wsyp mąkę pszenną, wymieszaj i trzymaj na ogniu, dopóki ciasto zacznie odchodzić od ścianek.
Przestudzone zmiksuj z jajkami do uzyskania gładkiej masy. Przełóż do rękawa cukierniczego i wyciśnij na blaszkę wyłożoną papierem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 200°C i piecz około 25 minut.
Gotowe ptysie przekrój na pół i napełnij serkiem wymieszanym z chrzanem. Nałóż plasterki łososia i kiełki. Przykryj drugą częścią, udekoruj koperkiem i jeśli zostały – serkiem i łososiem.
Czas przygotowania: 60 min . Ilość kalorii na 1 porcję: 200. Stopień trudności: trudne.Źródło: Telemax