Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zakręcona pizza z ciasta francuskiego"
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1226
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 442
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1310
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1226
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 442
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1310
Składniki
Z każdego płata ciasta wytnij po 2 kwadraty i zaokrąglij ich brzegi.
Pier wsze koło ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmaruj sosem pomidorowym, posyp ziołami i tartą mozzarellą. Przy- kryj drugim kołem.
Na środku postaw szklankę. Przecinaj od niej ciasto wzdłuż promieni, tworząc paski. Skręcaj je wokół osi i sklej na końcach. Posmaruj jajkiem.
Piecz w 200oC przez 15-17 minut. To samo zrób z pozostałymi dwoma kołami.Źródło: Kurier TV