Do góry

Dania główne Przepis na:

Zapiekane schabowe

Zapiekane schabowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 15 Ocena: 92

Dodano:

Odsłon: 2898

Kotlety schabowe trochę w inny sposób.

Składniki

  • - 4 kotlety ze schabu
  • 4 plastry sera
  • pasztet do smarowania
  • 8 pomidorków koktajlowych lub 2 zwykłe, średniej wielkości pomidory
  • świeże zioła : bazylia, tymianek
  • mąka, jajko, bułka tarta do panierki
  • sól, pieprz do smaku
  • olej do smażenia
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kotlety myjemy, osuszamy, rozbijamy i panierujemy w mące, jajku i bułce tartej. Dokładnie tak jakbyśmy chcieli usmażyć zwykłe schabowe i tak też robimy- smażymy na złoty kolor z obu stron. Po usmażeniu smarujemy pasztetem ( dość grubą warstwą) układamy na to ser żółty, przekrojone na pół pomidorki i posypujemy pociętymi ziołami. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160C ( termoobieg) i pieczemy ok. 15 min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń