Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zapiekane ślimaczki ze śliwką i szpinakiem"
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1577
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 919
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1577
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 919
Składniki
na ciasto zmiksuj. Na małej patelni usmaż naleśniki. W rondelku rozgrzej olej, dodaj szpinak, ząbek czosnku, sól, pieprz i starty parmezan.
Na naleśnikach układaj śliwkę, plastry boczku i szpinak, zwijaj w rulony, odkrój końce. Naleśniki pokrój w równe części, układaj w naczyniu żaroodpornym.
W rondelku rozgrzej masło. Dodaj mąkę, smaż chwilę. Wlej mleko, gotuj, mieszając. Zdejmij z ognia, dodaj gałkę, sól, pieprz i 2 łyżki startego sera.
Wymieszaj, sosem zalej zapiekankę, posyp pozostałym startym serem. Piecz kwadrans w 180°C.Źródło: Dobry Tydzień