Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zapiekane ślimaczki ze śliwką i szpinakiem"
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7553
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2583
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7553
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2583
Składniki
na ciasto zmiksuj. Na małej patelni usmaż naleśniki. W rondelku rozgrzej olej, dodaj szpinak, ząbek czosnku, sól, pieprz i starty parmezan.
Na naleśnikach układaj śliwkę, plastry boczku i szpinak, zwijaj w rulony, odkrój końce. Naleśniki pokrój w równe części, układaj w naczyniu żaroodpornym.
W rondelku rozgrzej masło. Dodaj mąkę, smaż chwilę. Wlej mleko, gotuj, mieszając. Zdejmij z ognia, dodaj gałkę, sól, pieprz i 2 łyżki startego sera.
Wymieszaj, sosem zalej zapiekankę, posyp pozostałym startym serem. Piecz kwadrans w 180°C.Źródło: Dobry Tydzień