Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2239
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3309
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1354
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2111
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2239
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3309
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1354
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2111
Składniki
Ziemniaki gotujemy, milone podsmarzamy na patelni z cebulka i przyprawami, szpinak z czosnkiem też podsmarzamy na patelni. Kiełbase kroimy w talarki.
Ugotowane wystudzone ziemniaki kroimy w plastry i układamy na dnie naczynia na nie dajemy mielone i kiełbaske przykrywamy to szpinakiem i posypujemy kupurydza na wierz dajemy ziemniaki, oczywiscie wszystko doprawiamy do smaku i zalewamy szklanka wody z kostka rosołowa i wkładamy do piekarnika na godzinke w temp.200stopni na 10 minut przed wyjeciem posypujemy startym serem i jak sie zarumieni to podajemy. Życze smacznego )))