Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka zapiekanka z tego co miałam pod ręką.
Śniadanie, deser czy przystawka delikatnie słodka i ostra. Z odrobiną świeżo...
Odsłon: 8
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 82
Podstawa każdej zupy i również zupa sama w sobie. Poniżej przepis na wywar z...
Odsłon: 107
Śledzie są super rybą bogatą w wiele witamin. Są również dobrym źródłem białk...
Odsłon: 112
Śniadanie, deser czy przystawka delikatnie słodka i ostra. Z odrobiną świeżo...
Odsłon: 8
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 82
Podstawa każdej zupy i również zupa sama w sobie. Poniżej przepis na wywar z...
Odsłon: 107
Śledzie są super rybą bogatą w wiele witamin. Są również dobrym źródłem białk...
Odsłon: 112
Składniki
Makaron ugotować al dente.
Kurczaka pokroić, posypać przyprawą i usmażyć na oliwie. Przełożyć na talerz. Na pozostałym tłuszczu poddusić warzywa. Następnie kurczaka wymieszać z warzywami i dodać sos pomidorowy. Wszystko razem poddusić.
W osobnym garnku poddusić szpinak i odparować z nadmiaru wody.
Zrobić sos beszamelowy: rozpuścić łyżkę masła, dodać mąkę. Kiedy straci smak surowizny, dodać mleko. Doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Następnie dodać szpinak.
Naczynie do zapiekania wysmarować oliwą. Na dno wyłożyć połowę makaronu, następnie kurczaka z warzywami i resztę makaronu. Polać wszystko sosem szpinakowym. Zapiekać ok 25 min w piekarniku rozgrzanym do 180°C. Po tym czasie położyć na wierzch plastry sera i zapiekać jeszcze 10 min.