Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zapiekanka wiejska z kurczakiem i pigwą 5 zł"
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4157
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11384
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6527
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5492
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13551
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5331
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4157
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11384
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6527
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5492
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13551
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5331
Składniki
Na suchej patelni podsmaż pokrojony w kostkę boczek.
Ziemniaki, marchew, czosnek i pigwę obierz ze skóry. Potnij na mniejsze kawałki razem z podudziami kurczaka (ze skórką).
Ułóż je w dużym naczyniu żaroodpornym. Oprósz delikatnie solą, pieprzem i rozmarynem. Umieść również liście laurowe i podsmażony boczek. Polej całość wytopionym tłuszczem z patelni oraz niewielką ilością oleju.
Przykryj naczynie pokrywą i wstaw na godzinę do piekarnika rozgrzanego do 200°C.
Mniej więcej 10 minut przed wyjęciem zdejmij pokrywkę, by skórka się przypiekła.
Czas przygotowania: 80 min . Ilość kalorii na 1 porcję: 400. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax