Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zapiekanka wiejska z kurczakiem i pigwą 5 zł"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1659
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1439
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1452
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1606
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1659
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1439
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1452
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1606
Składniki
Na suchej patelni podsmaż pokrojony w kostkę boczek.
Ziemniaki, marchew, czosnek i pigwę obierz ze skóry. Potnij na mniejsze kawałki razem z podudziami kurczaka (ze skórką).
Ułóż je w dużym naczyniu żaroodpornym. Oprósz delikatnie solą, pieprzem i rozmarynem. Umieść również liście laurowe i podsmażony boczek. Polej całość wytopionym tłuszczem z patelni oraz niewielką ilością oleju.
Przykryj naczynie pokrywą i wstaw na godzinę do piekarnika rozgrzanego do 200°C.
Mniej więcej 10 minut przed wyjęciem zdejmij pokrywkę, by skórka się przypiekła.
Czas przygotowania: 80 min . Ilość kalorii na 1 porcję: 400. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax