Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zapiekanka wiejska z kurczakiem i pigwą 5 zł"
Prosty sposób na przepyszne pomidory bez skórki, nieskomplikowany przepis z c...
Odsłon: 835
Stek Strindberga to danie z wołowiny. Wybrałam rumsztyk, ale czasami używa si...
Odsłon: 11929
Przepis dnia
Niesamowicie delikatny i nie opada.
Odsłon: 5647
Proste i szybkie ciasto ze śliwkami, gotowe w kilka chwil.
Odsłon: 362
Prosty sposób na przepyszne pomidory bez skórki, nieskomplikowany przepis z c...
Odsłon: 835
Stek Strindberga to danie z wołowiny. Wybrałam rumsztyk, ale czasami używa si...
Odsłon: 11929
Przepis dnia
Niesamowicie delikatny i nie opada.
Odsłon: 5647
Proste i szybkie ciasto ze śliwkami, gotowe w kilka chwil.
Odsłon: 362
Składniki
Na suchej patelni podsmaż pokrojony w kostkę boczek.
Ziemniaki, marchew, czosnek i pigwę obierz ze skóry. Potnij na mniejsze kawałki razem z podudziami kurczaka (ze skórką).
Ułóż je w dużym naczyniu żaroodpornym. Oprósz delikatnie solą, pieprzem i rozmarynem. Umieść również liście laurowe i podsmażony boczek. Polej całość wytopionym tłuszczem z patelni oraz niewielką ilością oleju.
Przykryj naczynie pokrywą i wstaw na godzinę do piekarnika rozgrzanego do 200°C.
Mniej więcej 10 minut przed wyjęciem zdejmij pokrywkę, by skórka się przypiekła.
Czas przygotowania: 80 min . Ilość kalorii na 1 porcję: 400. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax