Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z gotowanych ziemniaków, które zostały nam ze wczorajszego obiadu można przygotować taką prostą i smaczną zapiekankę.
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10550
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336854
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4577
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424427
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10550
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336854
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4577
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424427
Składniki
Do ziemniaków wbić 1 jajko, dodać mąkę, sól, pieprz i opcjonalnie posiekany szczypiorek.
Wymieszać łyżką na gęstą masę, którą należy wyłożyć do naczynia żaroodpornego.
Ziemniaki posypujemy pokrojoną w drobną kostkę wędliną.
Pozostałe 3 jajka roztrzepujemy widelcem, można je trochę posolić, i wylewamy na ziemniaki z wędliną.
Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 15 minut.