Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z gotowanych ziemniaków, które zostały nam ze wczorajszego obiadu można przygotować taką prostą i smaczną zapiekankę.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2279
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4366
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1284
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 269
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2279
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4366
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1284
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 269
Składniki
Do ziemniaków wbić 1 jajko, dodać mąkę, sól, pieprz i opcjonalnie posiekany szczypiorek.
Wymieszać łyżką na gęstą masę, którą należy wyłożyć do naczynia żaroodpornego.
Ziemniaki posypujemy pokrojoną w drobną kostkę wędliną.
Pozostałe 3 jajka roztrzepujemy widelcem, można je trochę posolić, i wylewamy na ziemniaki z wędliną.
Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 15 minut.