Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z gotowanych ziemniaków, które zostały nam ze wczorajszego obiadu można przygotować taką prostą i smaczną zapiekankę.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4519
Gdy nie mam pomysłu na obiad, wjeżdża ryba. Nikt nie marudzi ;) Poniżej pomys...
Odsłon: 38
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 73
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4519
Gdy nie mam pomysłu na obiad, wjeżdża ryba. Nikt nie marudzi ;) Poniżej pomys...
Odsłon: 38
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 73
Składniki
Do ziemniaków wbić 1 jajko, dodać mąkę, sól, pieprz i opcjonalnie posiekany szczypiorek.
Wymieszać łyżką na gęstą masę, którą należy wyłożyć do naczynia żaroodpornego.
Ziemniaki posypujemy pokrojoną w drobną kostkę wędliną.
Pozostałe 3 jajka roztrzepujemy widelcem, można je trochę posolić, i wylewamy na ziemniaki z wędliną.
Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 15 minut.