Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z gotowanych ziemniaków, które zostały nam ze wczorajszego obiadu można przygotować taką prostą i smaczną zapiekankę.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 489
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 252
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9667
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1123
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4467
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 489
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 252
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9667
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1123
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4467
Składniki
Do ziemniaków wbić 1 jajko, dodać mąkę, sól, pieprz i opcjonalnie posiekany szczypiorek.
Wymieszać łyżką na gęstą masę, którą należy wyłożyć do naczynia żaroodpornego.
Ziemniaki posypujemy pokrojoną w drobną kostkę wędliną.
Pozostałe 3 jajka roztrzepujemy widelcem, można je trochę posolić, i wylewamy na ziemniaki z wędliną.
Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 15 minut.