Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna i sycąca zapiekanka :)
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 926
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2144
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4158
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 926
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2144
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4158
Składniki
Kalafior i brokuły podzielić na różyczki i gotować na pół miękko w osolonej wodzie. Rozgrzać olej na patelni, dodać pokrojoną cebule. Po 3 minutach dodać pokrojone pieczarki, posolić. Dusić do wyparowania soku. Ugotować makaron al dente w osolonej wodzie. Odlać na cedzaku. Ser trzemy na tarce o grubych oczkach.
Do ugotowanego makaronu dodać pieczarki i połowę startego sera. Wymieszać. Połowę makaronu wyłożyć na dużą blachę, następnie na to kalafior z brokułami i znów resztę makaronu z pieczarkami.
Do śmietany kremówki dodać starty ser, posolić, popieprzyć, dodać szczyptę gałki muszkatołowej. Zalać zapiekankę i piec ok 30 minut w piekarniku w temp 180 stopni, Smacznego :)