Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 20
Dodano: 20.06.2014
Odsłon: 3257
> 6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Kalafior i brokuły podzielić na różyczki i gotować na pół miękko w osolonej wodzie.
Rozgrzać olej na patelni, dodać pokrojoną cebule. Po 3 minutach dodać pokrojone pieczarki, posolić. Dusić do wyparowania soku.
Ugotować makaron al dente w osolonej wodzie. Odlać na cedzaku.
Ser trzemy na tarce o grubych oczkach.
Do ugotowanego makaronu dodać pieczarki i połowę startego sera. Wymieszać.
Połowę makaronu wyłożyć na dużą blachę, następnie na to kalafior z brokułami i znów resztę makaronu z pieczarkami.
Do śmietany kremówki dodać starty ser, posolić, popieprzyć, dodać szczyptę gałki muszkatołowej.
Zalać zapiekankę i piec ok 30 minut w piekarniku w temp 180 stopni,
Smacznego :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)