Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zapiekanka z kaszą jaglaną i ananasem"
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 492
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 936
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 227
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 492
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 936
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 227
Składniki
Zagotuj wodę, dodaj mleko, doprowadź do wrzenia, wsyp kaszę, gotuj 30 minut. Kaszę odcedź, wymieszaj z ananasem w kostce, cukrem i cynamonem. W maleńkiej filiżance zaparz kawę. Ostudź ją, odcedź, przelej przez sitko o drobnych oczkach. Wymieszaj z kaszą.
Naczynie żaroodporne posmaruj masłem, napełnij kaszą, wyrównaj. Na wierzchu ułóż plastry ananasa.
Wstaw naczynie do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C. Piecz 20 minut. Podawaj na ciepło.
CZAS: 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień