Do góry

Dania główne Przepis na:

Zapiekanka z łososiem

Zapiekanka z łososiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 3277 Ocena: 28008

Dodano:

Odsłon: 2

Przepis wart wypróbowania: "Zapiekanka z łososiem"

Składniki

  • 30 dag makaronu lasagne
  • 20 dag wędzonego łososia
  • cebula
  • 4 łyżki masła
  • 8 dag mąki
  • 2 szkl. mleka
  • sól, biały pieprz
  • cukinia
  • 30 dag fasolki szparagowej (ew. szparagów)
  • olej
  • papryka
  • 10 dag pomidorów
  • 10 dag żółtego sera
  • 250 ml kwaśnej, gęstej śmietany
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Zapiekanka z łososiem

Przygotowanie

  1. Zrób sos: cebulę posiekaj, zeszklij na maśle. Oprósz mąką, obsmaż. Mieszając, dodaj mleko i gotuj 10 min. Dopraw.

  2. Obierz fasolkę (lub szparagi, ew. użyj takich ze słoika), sparz w osolonej wodzie.

  3. Cukinię pokrój wzdłuż na paski i podsmaż na patelni na oleju. Paprykę, pomidory umyj, pokrój w plastry. Lasagne ugotuj al dente, osącz.

  4. W naczyniu żaroodpornym układaj warstwami makaron, przekładając łososiem, warzywami, polewając sosem i posypując serem. Na koniec polej śmietaną z resztą sera. Zapiecz (ok. 30 min, 180°C).

    Źródło: Świat kobiety

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń