Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zapiekanka z warzywami i jabłkami"
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 224
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 367
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 224
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 367
Składniki
Pora i kalafior umyj. Pora pokrój w piórka, kalafior podziel na różyczki. Warzywa umieść w naczyniu do gotowania na parze i gotuj 10 minut. Zamiast tego możesz je podsmażyć. Jajka ubij, dodaj śmietanę, żółty ser i przyprawy.
W formie ułóż warzywa, zalej sosem. Jabłka obierz i ułóż na zapiekance. Parówki pokrój, podsmaż. Całość piecz 40 minut w temperaturze 180°C. Przed podaniem posyp smażonymi parówkami.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień