Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
proste do zrobienia, syte, smakuje wszystkim ;0)
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11073
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3491
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1187
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4194
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 368
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11073
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3491
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1187
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4194
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 368
Składniki
Obrać ziemniaki, pokroić w plastry, podgotować w osolonej wodzie 5 minut. Po ugotowaniu odcedzić.
Mięso zmielić lub pokroić w kostkę, podsmażyć, dodać pokrojoną cebulę, przyprawić ulubionymi przyprawami. Ja często dodaje przyprawę gyros.
SOS: do śmietany dodać ząbki czosnku wg uznania, ulubione przeprawy. Zmiksować na jednolitą konsystencję. Ja dodaję chilli, wegete, zioła prowansalskie.
W naczyniu żaroodpornym, lub blaszce do pieczenia, wyłożyć połowę ziemniaków na ziemniaczki mięso, znowu ziemniaki i zalać wcześniej przygotowanym sosem. Piec w 180 stopniach ok 40 min. Przed samym wyjęciem, posypać zapiekankę startym serem żółtym i zapiec aż się roztopi.