Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
proste do zrobienia, syte, smakuje wszystkim ;0)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8346
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1216
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10078
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4607
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 647
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8346
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1216
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10078
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4607
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 647
Składniki
Obrać ziemniaki, pokroić w plastry, podgotować w osolonej wodzie 5 minut. Po ugotowaniu odcedzić.
Mięso zmielić lub pokroić w kostkę, podsmażyć, dodać pokrojoną cebulę, przyprawić ulubionymi przyprawami. Ja często dodaje przyprawę gyros.
SOS: do śmietany dodać ząbki czosnku wg uznania, ulubione przeprawy. Zmiksować na jednolitą konsystencję. Ja dodaję chilli, wegete, zioła prowansalskie.
W naczyniu żaroodpornym, lub blaszce do pieczenia, wyłożyć połowę ziemniaków na ziemniaczki mięso, znowu ziemniaki i zalać wcześniej przygotowanym sosem. Piec w 180 stopniach ok 40 min. Przed samym wyjęciem, posypać zapiekankę startym serem żółtym i zapiec aż się roztopi.