Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś robię bardzo pyszny placek z kapusty z mięsem. Okazuje się niesamowicie smaczny, spróbuj gotować!
Szybkie i smaczne ciasteczka pieguski z czekoladą idealne na święta. Można je...
Odsłon: 780
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 949
Faszerowany szczupak na Wigilię? Czemu nie! To niezwykle ciekawa i efektowna...
Odsłon: 2552
Szybkie i smaczne ciasteczka pieguski z czekoladą idealne na święta. Można je...
Odsłon: 780
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 949
Faszerowany szczupak na Wigilię? Czemu nie! To niezwykle ciekawa i efektowna...
Odsłon: 2552
Składniki
Pokrój kapustę w cienkie paski. Dopraw solą i pieprzem do smaku, następnie dodaj dwa jajka i mąkę i dobrze wymieszaj. Smażyć mięso mielone, cebulę i marchewkę na oleju roślinnym. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Następnie połowę masy kapusty wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem patelnię, na wierzchu mięso mielone i przykryć drugą połową kapusty.
Przykryj pokrywką i gotuj z jednej strony przez 10 minut. Odwróć talerz i smaż przez kolejne pięć minut po drugiej stronie. Podawać z kwaśną śmietaną. Smacznego!