Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś robię bardzo pyszny placek z kapusty z mięsem. Okazuje się niesamowicie smaczny, spróbuj gotować!
Pokrój kapustę w cienkie paski. Dopraw solą i pieprzem do smaku, następnie dodaj dwa jajka i mąkę i dobrze wymieszaj. Smażyć mięso mielone, cebulę i marchewkę na oleju roślinnym. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Następnie połowę masy kapusty wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem patelnię, na wierzchu mięso mielone i przykryć drugą połową kapusty.
Przykryj pokrywką i gotuj z jednej strony przez 10 minut. Odwróć talerz i smaż przez kolejne pięć minut po drugiej stronie. Podawać z kwaśną śmietaną. Smacznego!
lekki tort na kruchym cieście z bitą śmietaną i owocami ... polecam!!!
Odsłon: 5664
Trochę inna sałatka Caprese.... Truskawki zamiast pomidorów, mięta zamiast ba...
Odsłon: 98
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 101
Wiosna i lato to czas kiedy nasz organizm automatycznie przestawia się na lek...
Odsłon: 35
Trochę inna sałatka Caprese.... Truskawki zamiast pomidorów, mięta zamiast ba...
Odsłon: 98
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 101
Wiosna i lato to czas kiedy nasz organizm automatycznie przestawia się na lek...
Odsłon: 35
Składniki
Pokrój kapustę w cienkie paski. Dopraw solą i pieprzem do smaku, następnie dodaj dwa jajka i mąkę i dobrze wymieszaj. Smażyć mięso mielone, cebulę i marchewkę na oleju roślinnym. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Następnie połowę masy kapusty wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem patelnię, na wierzchu mięso mielone i przykryć drugą połową kapusty.
Przykryj pokrywką i gotuj z jednej strony przez 10 minut. Odwróć talerz i smaż przez kolejne pięć minut po drugiej stronie. Podawać z kwaśną śmietaną. Smacznego!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Cukinia faszerowana mięsem z indyka i ryżem
Dania główne
Kotleciki po bałkańsku
Dania główne
Kasza jaglana z zielonymi warzywami
Dania główne
Burgery rybne
Cukinia faszerowana mięsem z indyka i ryżem
Faszerowana cukinia jest u nas jednym z ulubionych dań. Farsze robię rozmaite...
Odsłon: 87
Kotleciki po bałkańsku
Kotleciki po bałkańsku to kwintesencja kuchni z tego regionu. Aromatyczne, le...
Odsłon: 4355