Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Żeberka w sosie teriyaki"
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 149
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 248
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 149
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 248
Składniki
Żeberka opłucz i dokładnie osusz. Natrzyj solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Następnie ułóż na mocno rozgrzanym ruszcie patelni i piecz, aż będą ładnie przyrumienione z zewnątrz, a w środku miękkie i soczyste. Mięso odłóż.
Na patelnię z wypieczonym sosem wsyp słodką paprykę. Dodaj drobno posiekaną cebulę i podsmaż ją. Wlej gorący bulion, wrzuć liść laurowy oraz ziele angielskie.
Całość przykryj i gotuj na niewielkim ogniu. Sos dopraw do smaku curry, solą i pieprzem. Zagęść mąką i gotuj około 10 minut.Źródło: Na żywo