Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Żeberka w sosie teriyaki"
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 860
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5863
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9691
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 320
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 860
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5863
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9691
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 320
Składniki
Żeberka opłucz i dokładnie osusz. Natrzyj solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Następnie ułóż na mocno rozgrzanym ruszcie patelni i piecz, aż będą ładnie przyrumienione z zewnątrz, a w środku miękkie i soczyste. Mięso odłóż.
Na patelnię z wypieczonym sosem wsyp słodką paprykę. Dodaj drobno posiekaną cebulę i podsmaż ją. Wlej gorący bulion, wrzuć liść laurowy oraz ziele angielskie.
Całość przykryj i gotuj na niewielkim ogniu. Sos dopraw do smaku curry, solą i pieprzem. Zagęść mąką i gotuj około 10 minut.Źródło: Na żywo