Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zielona tarta ze szparagami i pokrzywami"
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 697
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 44
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 203
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 70
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 250
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 409
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 697
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 44
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 203
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 70
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 250
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 409
Składniki
Pokrzywy sparz wrzątkiem. Szparagi obierz, odetnij zdrewniałe końce i ugotuj w osolonej wodzie. Posiekaj z pokrzywą.
Naczynie do tarty wylep ciastem francuskim i podpiecz w piekarniku rozgrzanym do 200°C.
Nałóż na tartę zielone , po czym wylej masę przygotowaną z jajek wymieszanych ze śmietaną, solą, pieprzem, bazylią i startym serem. Ponownie zapiecz.
45 min ? Stopień trudności: średnie ? Kalorie: 350
<strong>Agata Skiba z Łabędziowa</strong>Źródło: Super TV