Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zielona tortilla"
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 174
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1041
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 174
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1041
Składniki
Czosnek przeciśnij przez praskę, cebulę pokrój w piórka. Obrane i umyte ziemniaki potnij w kostkę, a cukinię w cienkie plastry.
Na rozgrzanej oliwie zeszklij czosnek z cebulą. Następnie dodaj ziemniaki oraz cukinię i smaż do czasu, aż zmiękną.
W tym czasie w miseczce roztrzep jajka z przyprawami. Zalej nimi mieszankę na patelni i wyrównaj wierzch. Smaż, aż całość ładnie się zetnie. Wtedy delikatnie przełóż tortillę na drugą stronę, uważając, by się nie rozpadła.
Gotowe danie posyp obficie szczypiorkiem.
Czas: 40 min. 1 porcja = 280 kcalŹródło: Kurier TV