Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zielone kanapki"
Sałatka wigilijna która od bardzo wielu lat jest obowiązkowa na naszym wigili...
Odsłon: 233
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 699
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 91
Przepis dnia
Doskonały w smaku sernik śmietankowo-kakaowy na ciasteczkowym spodzie, upiecz...
Odsłon: 891
Pomysł na danie do ryżu,, ziemniaków czy makaronu. Jak kto woli. Bardzo prost...
Odsłon: 362
Sałatka wigilijna która od bardzo wielu lat jest obowiązkowa na naszym wigili...
Odsłon: 233
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 699
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 91
Przepis dnia
Doskonały w smaku sernik śmietankowo-kakaowy na ciasteczkowym spodzie, upiecz...
Odsłon: 891
Pomysł na danie do ryżu,, ziemniaków czy makaronu. Jak kto woli. Bardzo prost...
Odsłon: 362
Składniki
4 porcje • : 20 min • 345 kcal/szt. • 5 zł/porcja
Na patelni grillowej rozgrzej oliwę i obsmaż na chrupiąco kromki chleba.
Zblanszuj groszek i szparagi (2-3 minuty). Następnie odcedź i zahartuj w zimnej wodzie.
Zmiksuj na gładką pastę twarożek, po połowie groszku i szparagów oraz skórkę cytrynową i sok z cytryny.
Resztę szparagów i groszku wymieszaj z oliwą i przypraw.
Posmaruj chleb pastą, dodaj warzywa. Posyp miętą i serem.Źródło: Olivia