Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ziemniaczana z cukinią"
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22648
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14991
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4764
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44868
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 663
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 729
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22648
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14991
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4764
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44868
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 663
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 729
Składniki
Ziemniaki i pietruszkę obierz, umyj, pokrój w kostkę. Z pora usuń wierzchnie liście, opłucz go, odkrój białą część i pokrój ją w talarki. Cukinię zetrzyj na tarce na dużych oczkach. Przełóż na sito, oprósz solą. Odstaw na ok. 10 min, by puściła sok.
W garnku podgrzej bulion. Na patelni rozgrzej 1 łyżkę masła. Wrzuć por, pietruszkę oraz ziemniaki. Smaż ok. 10 minut, od czasu do czasu mieszając. Warzywa przełóż do gorącego bulionu. Gotuj około 20 minut, aż zmiękną. Następnie zmiksuj blenderem na gładki mus.
Na patelni rozgrzej 1 łyżkę masła, wrzuć startą cukinię, smaż 2-3 mi- nuty. Przełóż cukinię do garnka z zupą, dodaj jeszcze śmietankę. Podgrzej. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Chleb tostowy posmaruj masłem, posyp startym serem, na wierzchu ułóż paprykę. Piecz 8-10 min w temp. 180°C. Przekrój na pół. Zupę przelej na talerze, podawaj z grzankami.
50 minut. Porcja: 290 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie