Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ziemniaczane szaszłyki"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11419
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4968
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1186
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9984
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1474
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11419
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4968
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1186
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9984
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1474
Składniki
Młode ziemniaki wyszoruj pod bieżącą wodą, zalej wrzątkiem. Gotuj z dodatkiem soli około 15 min. Odlej, przestudź, przekrój na połówki. Filet z łososia opłucz, pokrój w kostkę.
Olej utrzyj z łyżeczką curry. Dodaj po szczypcie suszonego tymianku oraz rozmarynu. Marynatę dopraw do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Włóż ziemniaki i łososia, odstaw na 30 min. Nadziej na patyczki. Grilluj 20 min.
porcji, czas ok. 45 min; porcja – 310 kcal, cena 4 zł.Źródło: Świat kobiety