Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ziemniaczane szaszłyki"
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3817
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414618
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2357
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3817
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414618
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2357
Składniki
Młode ziemniaki wyszoruj pod bieżącą wodą, zalej wrzątkiem. Gotuj z dodatkiem soli około 15 min. Odlej, przestudź, przekrój na połówki. Filet z łososia opłucz, pokrój w kostkę.
Olej utrzyj z łyżeczką curry. Dodaj po szczypcie suszonego tymianku oraz rozmarynu. Marynatę dopraw do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Włóż ziemniaki i łososia, odstaw na 30 min. Nadziej na patyczki. Grilluj 20 min.
porcji, czas ok. 45 min; porcja – 310 kcal, cena 4 zł.Źródło: Świat kobiety