Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ziemniaczane szaszłyki"
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu w wersji świą...
Odsłon: 503
Pyszne ciasto marchewkowe z bitą śmietaną i płatkami migdałowymi. Proste w pr...
Odsłon: 2541
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1859
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 1081
Świąteczne smaki.
Odsłon: 149
Polecam. Pychota. Samo dobro.
Odsłon: 1717
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu w wersji świą...
Odsłon: 503
Pyszne ciasto marchewkowe z bitą śmietaną i płatkami migdałowymi. Proste w pr...
Odsłon: 2541
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1859
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 1081
Świąteczne smaki.
Odsłon: 149
Polecam. Pychota. Samo dobro.
Odsłon: 1717
Składniki
Młode ziemniaki wyszoruj pod bieżącą wodą, zalej wrzątkiem. Gotuj z dodatkiem soli około 15 min. Odlej, przestudź, przekrój na połówki. Filet z łososia opłucz, pokrój w kostkę.
Olej utrzyj z łyżeczką curry. Dodaj po szczypcie suszonego tymianku oraz rozmarynu. Marynatę dopraw do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Włóż ziemniaki i łososia, odstaw na 30 min. Nadziej na patyczki. Grilluj 20 min.
porcji, czas ok. 45 min; porcja – 310 kcal, cena 4 zł.Źródło: Świat kobiety