Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ziemniaczany kapuśniaczek"
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113063
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 443
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 786
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 586
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113063
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 443
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 786
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 586
Składniki
porcje, czas ok. 45 min; porcja – 330 kcal, cena 2,10 zł.
Ziemniaki obierz, opłucz i pokrój w kostkę. Obraną cebulę, pietruszkę i ząbki czosnku drobno posiekaj. Kapustę podziel na liście, opłucz i osusz. Wykrój grubsze nerwy, resztę pokrój w paski.
W dużym rondlu lub garnku o grubym dnie rozgrzej olej. Wrzuć cebulę, pietruszkę i czosnek. Mieszając, smaż na złoty kolor. Dodaj ziemniaki. Oprósz je solą i opiekaj 5 minut.
Przesmażone zalej bulionem warzywnym (może być z kostki). Wsyp połowę posiekanej kapusty oraz po szypcie pieprzu i kminku. Gotuj na średnim ogniu około 20 minut.
Zupę zmiksuj na gładki krem. Dopraw do smaku solą. Wrzuć resztę poszatkowanej kapusty. Ogrzewaj razem jeszcze kilka minut, żeby liście zmiękły. Boczek zrumień na suchej patelni, podawaj do zupy.Źródło: Świat kobiety