Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ziemniaczany kapuśniaczek"
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 662
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1405
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458538
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1684
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 662
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1405
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458538
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1684
Składniki
porcje, czas ok. 45 min; porcja – 330 kcal, cena 2,10 zł.
Ziemniaki obierz, opłucz i pokrój w kostkę. Obraną cebulę, pietruszkę i ząbki czosnku drobno posiekaj. Kapustę podziel na liście, opłucz i osusz. Wykrój grubsze nerwy, resztę pokrój w paski.
W dużym rondlu lub garnku o grubym dnie rozgrzej olej. Wrzuć cebulę, pietruszkę i czosnek. Mieszając, smaż na złoty kolor. Dodaj ziemniaki. Oprósz je solą i opiekaj 5 minut.
Przesmażone zalej bulionem warzywnym (może być z kostki). Wsyp połowę posiekanej kapusty oraz po szypcie pieprzu i kminku. Gotuj na średnim ogniu około 20 minut.
Zupę zmiksuj na gładki krem. Dopraw do smaku solą. Wrzuć resztę poszatkowanej kapusty. Ogrzewaj razem jeszcze kilka minut, żeby liście zmiękły. Boczek zrumień na suchej patelni, podawaj do zupy.Źródło: Świat kobiety