Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ziemniaczany kapuśniaczek"
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 378
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1452
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5651
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 318
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 378
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1452
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5651
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 318
Składniki
porcje, czas ok. 45 min; porcja – 330 kcal, cena 2,10 zł.
Ziemniaki obierz, opłucz i pokrój w kostkę. Obraną cebulę, pietruszkę i ząbki czosnku drobno posiekaj. Kapustę podziel na liście, opłucz i osusz. Wykrój grubsze nerwy, resztę pokrój w paski.
W dużym rondlu lub garnku o grubym dnie rozgrzej olej. Wrzuć cebulę, pietruszkę i czosnek. Mieszając, smaż na złoty kolor. Dodaj ziemniaki. Oprósz je solą i opiekaj 5 minut.
Przesmażone zalej bulionem warzywnym (może być z kostki). Wsyp połowę posiekanej kapusty oraz po szypcie pieprzu i kminku. Gotuj na średnim ogniu około 20 minut.
Zupę zmiksuj na gładki krem. Dopraw do smaku solą. Wrzuć resztę poszatkowanej kapusty. Ogrzewaj razem jeszcze kilka minut, żeby liście zmiękły. Boczek zrumień na suchej patelni, podawaj do zupy.Źródło: Świat kobiety