Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
A pamiętacie ziemniaki z ogniska? Najlepiej zaraz po wykopkach ? Ten jedyny i niepowtarzalny smak. Ach rozmarzyłam się .... Może dlatego tak lubię pieczone , tak, to kolejny smak dzieciństwa.
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2926
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1080
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1149
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 298
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2870
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2926
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1080
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1149
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 298
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2870
Składniki
Ziemniaki w mundurkach ( zawsze mi się podobało to określenie ) gotujemy w lekko osolonej wodzie ( ale nie za bardzo!! winny być lekko twarde). Kroimy na pół i wydrążamy ale tak by nie przebić , ale na tyle by mieć miejsce na farsz :). To co wydrążymy przełóżmy do miski-przyda się .
Na patelni podsmażamy na odrobinie masła klarowanego cebulę i pieczarki. Przestudzone warzywa i bryndzę dodać do tego co wydrążyliśmy, doprawić do smaku, dodać natkę. Wymieszać i ponakładać na przygotowane łódeczki z ziemniaków. Układać w naczyniu w którym będziemy zapiekać, wcześniej wyłożonym papierem do pieczenia.Tak przygotowane ziemniaki posypujemy startym serem. Zapiekamy aż ser się roztopi.