Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
A pamiętacie ziemniaki z ogniska? Najlepiej zaraz po wykopkach ? Ten jedyny i niepowtarzalny smak. Ach rozmarzyłam się .... Może dlatego tak lubię pieczone , tak, to kolejny smak dzieciństwa.
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1865
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7404
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2913
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1865
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7404
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2913
Składniki
Ziemniaki w mundurkach ( zawsze mi się podobało to określenie ) gotujemy w lekko osolonej wodzie ( ale nie za bardzo!! winny być lekko twarde). Kroimy na pół i wydrążamy ale tak by nie przebić , ale na tyle by mieć miejsce na farsz :). To co wydrążymy przełóżmy do miski-przyda się .
Na patelni podsmażamy na odrobinie masła klarowanego cebulę i pieczarki. Przestudzone warzywa i bryndzę dodać do tego co wydrążyliśmy, doprawić do smaku, dodać natkę. Wymieszać i ponakładać na przygotowane łódeczki z ziemniaków. Układać w naczyniu w którym będziemy zapiekać, wcześniej wyłożonym papierem do pieczenia.Tak przygotowane ziemniaki posypujemy startym serem. Zapiekamy aż ser się roztopi.