Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
A pamiętacie ziemniaki z ogniska? Najlepiej zaraz po wykopkach ? Ten jedyny i niepowtarzalny smak. Ach rozmarzyłam się .... Może dlatego tak lubię pieczone , tak, to kolejny smak dzieciństwa.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9589
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1101
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4441
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 208
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20887
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9589
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1101
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4441
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 208
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20887
Składniki
Ziemniaki w mundurkach ( zawsze mi się podobało to określenie ) gotujemy w lekko osolonej wodzie ( ale nie za bardzo!! winny być lekko twarde). Kroimy na pół i wydrążamy ale tak by nie przebić , ale na tyle by mieć miejsce na farsz :). To co wydrążymy przełóżmy do miski-przyda się .
Na patelni podsmażamy na odrobinie masła klarowanego cebulę i pieczarki. Przestudzone warzywa i bryndzę dodać do tego co wydrążyliśmy, doprawić do smaku, dodać natkę. Wymieszać i ponakładać na przygotowane łódeczki z ziemniaków. Układać w naczyniu w którym będziemy zapiekać, wcześniej wyłożonym papierem do pieczenia.Tak przygotowane ziemniaki posypujemy startym serem. Zapiekamy aż ser się roztopi.