Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone ziemniaczki, dodatkowo zapieczone z sosem pomidorowym i serem mozzarella
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7613
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2698
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7613
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2698
Składniki
Pieczemy ziemniaki w folii: Odrywamy kawałki folii mniej więcej 20x30cm. Smarujemy olejem. Posypujemy pieprzem, solą, kminkiem i czarnuszką. Zawijamy umyte ziemniaki, bez obierania. Pieczemy ok 45 min w 200st C.
Przygotowujemy sos Pomidory wlewamy do garnka i zagotowujemy, w miarę możliwości rozdrabniając pomidory. Dodajemy przyprawy oraz koniecznie oliwę z oliwek. Pozwoli ona wydobyć odpowiedni smak przypraw. Dodajemy fasolę opłukaną z zalewy. Gotujemy aż pomidory stracą ok. połowę objętości
Zapiekamy. Układamy upieczone, odwinięte z folii ziemniaki w naczyniu żaroodpornym, po czym nadkrajamy na czworo tak, aby w powstałe szczeliny włożyć plasterki sera mozzarella. Zalewamy od spodu sosem. Pieczemy ok 15 min w 200C. Smacznego!