Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone ziemniaczki, dodatkowo zapieczone z sosem pomidorowym i serem mozzarella
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1565
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 874
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1565
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 874
Składniki
Pieczemy ziemniaki w folii: Odrywamy kawałki folii mniej więcej 20x30cm. Smarujemy olejem. Posypujemy pieprzem, solą, kminkiem i czarnuszką. Zawijamy umyte ziemniaki, bez obierania. Pieczemy ok 45 min w 200st C.
Przygotowujemy sos Pomidory wlewamy do garnka i zagotowujemy, w miarę możliwości rozdrabniając pomidory. Dodajemy przyprawy oraz koniecznie oliwę z oliwek. Pozwoli ona wydobyć odpowiedni smak przypraw. Dodajemy fasolę opłukaną z zalewy. Gotujemy aż pomidory stracą ok. połowę objętości
Zapiekamy. Układamy upieczone, odwinięte z folii ziemniaki w naczyniu żaroodpornym, po czym nadkrajamy na czworo tak, aby w powstałe szczeliny włożyć plasterki sera mozzarella. Zalewamy od spodu sosem. Pieczemy ok 15 min w 200C. Smacznego!