Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zimny barszczyk ze śmietaną"
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1522
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 111
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18311
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 571
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 1012
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1522
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 111
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18311
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 571
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 1012
Składniki
Buraki oczyść starannie, obierz ze skórki, zetrzyj na tarce jarzynowej o dużych oczkach i wrzuć do garnka. Zalej 3/4 litra wody, posól i gotuj około 30 minut. Rozprowadź mąkę w kwaśnej śmietanie. Stopniowo dodawaj do zupy, uważając, aby się nie zwarzyła.
Gotuj całość jeszcze około 5 minut. Potem odstaw garnek z ognia i poczekaj, aż zupa wystygnie. W tym czasie obierz ogórka. Rzodkiewki oraz dymki oczyść. Opłucz kilka gałązek koperku. Pokrój wszystko dość drobno i wrzuć do garnka z zimną zupą, wymieszaj.
Dopraw zupę do smaku solą i pieprzem oraz szczyptą cukru. Możesz też wlać nieco zalewy z ogórków konserwowych lub sok wyciśnięty z cytryny. Jajka ugotuj na twardo, obierz ze skorupek, pokrój na kawałki. Zupę podawaj dobrze schłodzoną, z kawałkami jajek.Źródło: Świat kobiety