Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ziołowe naleśniki z pomidorami"
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 196
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3981
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 355
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 921
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 196
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3981
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 355
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 921
Składniki
Cebule oczyścić, pokroić w piórka. Pomidory umyć, pokroić w ćwiartki lub ósemki (w zależności od wielkości), podsmażyć na łyżce oliwy, podlać bulionem, dusić pod przykryciem do miękkości, ok. 10-15 minut. Ser feta pokroić w kostkę.
Zioła umyć, osuszyć, posiekać (zostawić kilka listków natki do dekoracji). Białka ubić na sztywno. Żółtka zmiksować z mlekiem, wodą, szczyptą soli, delikatnie wymieszać z ziołami i pianą. Na rozgrzanej oliwie smażyć naleśniki. Każdy posypać fetą, polać sosem pomidorowym, udekorować natką.
Zamiast fety możesz użyć sera pleśniowego albo startego żółtego. Wiórki roztopią się pod wpływem gorącego sosu.
ok. 45 minut.Źródło: Twoje Imperium