Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ziołowe naleśniki z pomidorami"
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4170
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416464
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4170
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416464
Składniki
Cebule oczyścić, pokroić w piórka. Pomidory umyć, pokroić w ćwiartki lub ósemki (w zależności od wielkości), podsmażyć na łyżce oliwy, podlać bulionem, dusić pod przykryciem do miękkości, ok. 10-15 minut. Ser feta pokroić w kostkę.
Zioła umyć, osuszyć, posiekać (zostawić kilka listków natki do dekoracji). Białka ubić na sztywno. Żółtka zmiksować z mlekiem, wodą, szczyptą soli, delikatnie wymieszać z ziołami i pianą. Na rozgrzanej oliwie smażyć naleśniki. Każdy posypać fetą, polać sosem pomidorowym, udekorować natką.
Zamiast fety możesz użyć sera pleśniowego albo startego żółtego. Wiórki roztopią się pod wpływem gorącego sosu.
ok. 45 minut.Źródło: Twoje Imperium