Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ziołowe naleśniki z pomidorami"
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31000
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3675
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5343
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31000
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3675
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5343
Składniki
Cebule oczyścić, pokroić w piórka. Pomidory umyć, pokroić w ćwiartki lub ósemki (w zależności od wielkości), podsmażyć na łyżce oliwy, podlać bulionem, dusić pod przykryciem do miękkości, ok. 10-15 minut. Ser feta pokroić w kostkę.
Zioła umyć, osuszyć, posiekać (zostawić kilka listków natki do dekoracji). Białka ubić na sztywno. Żółtka zmiksować z mlekiem, wodą, szczyptą soli, delikatnie wymieszać z ziołami i pianą. Na rozgrzanej oliwie smażyć naleśniki. Każdy posypać fetą, polać sosem pomidorowym, udekorować natką.
Zamiast fety możesz użyć sera pleśniowego albo startego żółtego. Wiórki roztopią się pod wpływem gorącego sosu.
ok. 45 minut.Źródło: Twoje Imperium