Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ziołowe spaghetti z szynką"
Bardzo lubię surówkę z selera korzeniowego, więc postanowiłam stworzyć fermen...
Odsłon: 41
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1485
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 297
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3262
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 490
Bardzo lubię surówkę z selera korzeniowego, więc postanowiłam stworzyć fermen...
Odsłon: 41
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1485
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 297
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3262
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 490
Składniki
2-3 porcje ok. 15 min, porcja: 430 kcal, cena: 4,80-5,60 zł.
Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie. Gdy się gotuje, zacznij przygotowywać sos. Sos. W misce (na tyle dużej, żeby zmieścił się do niej makaron) wymieszaj trzepaczką żółtka z jogurtem.
Dopraw solą i pieprzem, dodaj wszystkie zioła i wymieszaj. Gorący, odcedzony makaron włóż do miski z sosem, wymieszaj, aby pokrył się aksamitną masą. Dodaj pokrojoną szynkę, posyp serem i pieprzem, ozdób i podaj.
Sos carbonara. Nieco podobny do sosu z głównego przepisu. Klasyka kuchni włoskiej. Warto zjeść! Boczek wędzony (150 g) pokrój w kostkę, przesmaż (możesz na oleju). Dodaj posiekaną cebulę, zeszklij.
Dołóż 1/2 szkl. śmietany 30 proc., wymieszaj, dopraw solą, pieprzem i ziołami. Duś, nie gotując. 3 żółtka wymieszaj ze startym parmezanem (2 łyżki), połącz z 1/2 szkl. śmietany. Wlej na patelnię, energicznie mieszając. Duś 2 min, wlej do odcedzonego makaronu, wymieszaj i podaj.Źródło: Świat kobiety