Do góry

Dania główne Przepis na:

Zrazy schabowe z fasolką i marchewką

Zrazy schabowe z fasolką i marchewką

Autor:

Przepisów i artykułów: 2230 Ocena: 19009

Dodano:

Odsłon: 5

Sprawdzony przepis na "Zrazy schabowe z fasolką i marchewką"

Składniki

  • 4 sznycle schabowe
  • 2 marchewki
  • 30 dag zielonej fasolki szparagowej
  • 30 dag metki wieprzowej
  • 7 gałązek tymianku
  • 2 łyżki oleju
  • 2 szkl. bulionu warzywnego
  • 2 małe cebule
  • 1 ząbek czosnku
  • 2–3 łyżki jasnego sosu pieczeniowego (z torebki)
  • 2 łyżki marynowanego zielonego pieprzu
  • sól
  • mielony pieprz
  • cukier
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Zrazy schabowe z fasolką i marchewką

Przygotowanie

  1. Sznycle mocno rozbij, przypraw. Marchewki obierz, pokrój w cienkie słupki. Fasolkę oczyść. Warzywa opłucz, gotuj przez 2–3 minuty w posolonej wodzie z dodatkiem cukru. Odcedź, osącz.

  2. Płaty mięsa posmaruj metką. Na tym połóż marchewkę, fasolkę oraz 4 gałązki tymianku. Zwiń. Roladki zepnij wykałaczkami. Cebule obierz, posiekaj, zeszklij na oleju. Dołóż zrazy. Zrumień je ze wszystkich stron. Podlej bulionem i duś ok. 20 minut.

  3. Pod koniec przypraw roztartym czosnkiem, solą i pieprzem. Dołóż zielony pieprz. Sos zagęść sosem pieczeniowym. Resztę tymianku posiekaj, posyp nim gotowe danie.

    Źródło: Tina

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń