Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23046
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1012
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104850
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 406
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23046
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1012
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104850
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 406
Składniki
Mięso obrać z błon (ew. wykroić kości), opłukać, osuszyć, rozbić lekko wałkiem (nie używać tłuczka!). Opruszyć solą i pieprzem, posmarować musztardą. Ogórki kiszone przekroić wzdłuż na połówki. Położyć na mięsie, na stronie posmarowanej musztardą i ciasno zwinąć, spiąć wykałaczkami lub szpikulcami do zrazów. Na patelnię wlać oliwę, na zimną wsypać pokrojoną w talarki cebulę - podsmażyć. Odsunąć na bok cebulę i na gorącym tłuszczu obsmażyć zrazy. Można opruszyć roztartym w palcach tymiankiem. Przełożyć do żaroodpornego naczynia i zalać ciemneym piwem tak, by całe mięso było przykryte. Wstawić do nagrzanego do 175 st. piekarnika i zapiekać ok. 45 min. Przygotować "zaklepkę" z mąki i wody - wlać, zagotować. Można podawać z pyzami, kopytkami lub pieczywem.