Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 267
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 37
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 64
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 127
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17029
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 353
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 267
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 37
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 64
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 127
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17029
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 353
Składniki
Mięso obrać z błon (ew. wykroić kości), opłukać, osuszyć, rozbić lekko wałkiem (nie używać tłuczka!). Opruszyć solą i pieprzem, posmarować musztardą. Ogórki kiszone przekroić wzdłuż na połówki. Położyć na mięsie, na stronie posmarowanej musztardą i ciasno zwinąć, spiąć wykałaczkami lub szpikulcami do zrazów. Na patelnię wlać oliwę, na zimną wsypać pokrojoną w talarki cebulę - podsmażyć. Odsunąć na bok cebulę i na gorącym tłuszczu obsmażyć zrazy. Można opruszyć roztartym w palcach tymiankiem. Przełożyć do żaroodpornego naczynia i zalać ciemneym piwem tak, by całe mięso było przykryte. Wstawić do nagrzanego do 175 st. piekarnika i zapiekać ok. 45 min. Przygotować "zaklepkę" z mąki i wody - wlać, zagotować. Można podawać z pyzami, kopytkami lub pieczywem.