Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 266
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14449
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1690
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16587
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 266
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14449
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1690
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16587
Składniki
Mięso obrać z błon (ew. wykroić kości), opłukać, osuszyć, rozbić lekko wałkiem (nie używać tłuczka!). Opruszyć solą i pieprzem, posmarować musztardą. Ogórki kiszone przekroić wzdłuż na połówki. Położyć na mięsie, na stronie posmarowanej musztardą i ciasno zwinąć, spiąć wykałaczkami lub szpikulcami do zrazów. Na patelnię wlać oliwę, na zimną wsypać pokrojoną w talarki cebulę - podsmażyć. Odsunąć na bok cebulę i na gorącym tłuszczu obsmażyć zrazy. Można opruszyć roztartym w palcach tymiankiem. Przełożyć do żaroodpornego naczynia i zalać ciemneym piwem tak, by całe mięso było przykryte. Wstawić do nagrzanego do 175 st. piekarnika i zapiekać ok. 45 min. Przygotować "zaklepkę" z mąki i wody - wlać, zagotować. Można podawać z pyzami, kopytkami lub pieczywem.