Do góry

Dania główne Przepis na:

Zupa cebulowa z grzankami i serem

Zupa cebulowa z grzankami i serem

Autor:

Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 18

Dodano:

Odsłon: 187

Lekka, ciepła kolacja.

Składniki

  • wywar (może być rosół z niedzieli lub kostki bulionowe)
  • 3 cebule (czerwone lub białe)
  • chleb tostowy
  • ząbek czosnku
  • przyprawa do ziemniaków
  • ser żółty
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cebulę pokrojoną w piórka podsmaż na odrobinie oleju w rondelku.

  2. Zalej ją ok 1 L wywaru i gotuj na małym ogniu ok 30 minut, aż cebula odda smak i będzie miękka.

  3. Kilka kromek chleba tostowego pokrój w kostkę. Rozgrzej ok 3 łyżek oliwy i dodaj pokrojony w plasterki czosnek. Przesmaż go i wyjmij. Na aromatyczną oliwę wrzuć chleb i mieszaj na średnim ogniu. Zasyp całość ok łyżką przyprawy do ziemniaków. Grzanki smaż dopóki się nie zrumienią.

  4. Gotową zupę nalej do miseczki, włóż kilka grzanek i zasyp odrobiną startego sera.

    Resztę grzanek oczywiście dogryzaj:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń