Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka, ciepła kolacja.
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 202
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 333
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 202
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 333
Składniki
Cebulę pokrojoną w piórka podsmaż na odrobinie oleju w rondelku.
Zalej ją ok 1 L wywaru i gotuj na małym ogniu ok 30 minut, aż cebula odda smak i będzie miękka.
Kilka kromek chleba tostowego pokrój w kostkę. Rozgrzej ok 3 łyżek oliwy i dodaj pokrojony w plasterki czosnek. Przesmaż go i wyjmij. Na aromatyczną oliwę wrzuć chleb i mieszaj na średnim ogniu. Zasyp całość ok łyżką przyprawy do ziemniaków. Grzanki smaż dopóki się nie zrumienią.
Gotową zupę nalej do miseczki, włóż kilka grzanek i zasyp odrobiną startego sera. Resztę grzanek oczywiście dogryzaj:)