Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka, ciepła kolacja.
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 43
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 168
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 74
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 50
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 43
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 168
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 74
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 50
Składniki
Cebulę pokrojoną w piórka podsmaż na odrobinie oleju w rondelku.
Zalej ją ok 1 L wywaru i gotuj na małym ogniu ok 30 minut, aż cebula odda smak i będzie miękka.
Kilka kromek chleba tostowego pokrój w kostkę. Rozgrzej ok 3 łyżek oliwy i dodaj pokrojony w plasterki czosnek. Przesmaż go i wyjmij. Na aromatyczną oliwę wrzuć chleb i mieszaj na średnim ogniu. Zasyp całość ok łyżką przyprawy do ziemniaków. Grzanki smaż dopóki się nie zrumienią.
Gotową zupę nalej do miseczki, włóż kilka grzanek i zasyp odrobiną startego sera. Resztę grzanek oczywiście dogryzaj:)