Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka, ciepła kolacja.
Miłośnicy śledzi będą zachwyceni tym przepisem. Prosty skład, szybko się robi...
Odsłon: 21444
Nieco bardziej zwariowana wersja kotletów mielonych. Na pewno chętnie będziem...
Odsłon: 40
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 115
Miłośnicy śledzi będą zachwyceni tym przepisem. Prosty skład, szybko się robi...
Odsłon: 21444
Nieco bardziej zwariowana wersja kotletów mielonych. Na pewno chętnie będziem...
Odsłon: 40
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 115
Składniki
Cebulę pokrojoną w piórka podsmaż na odrobinie oleju w rondelku.
Zalej ją ok 1 L wywaru i gotuj na małym ogniu ok 30 minut, aż cebula odda smak i będzie miękka.
Kilka kromek chleba tostowego pokrój w kostkę. Rozgrzej ok 3 łyżek oliwy i dodaj pokrojony w plasterki czosnek. Przesmaż go i wyjmij. Na aromatyczną oliwę wrzuć chleb i mieszaj na średnim ogniu. Zasyp całość ok łyżką przyprawy do ziemniaków. Grzanki smaż dopóki się nie zrumienią.
Gotową zupę nalej do miseczki, włóż kilka grzanek i zasyp odrobiną startego sera. Resztę grzanek oczywiście dogryzaj:)