Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to deser, który doskonale sprawdza się podczas letnich przyjęć. Na pewno posmakuje , każdemu kto lubi delikatne desery na bazie twarogu. Co ciekawe dodatek kremu czekoladowego i samej czekolady nadał temu sernikowi czekoladowemu jeszcze ciekawszego smaku.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 81
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 139
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 81
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 139
Składniki
Czekoladę łamiemy na kawałki. Rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Studzimy. Ser ucieramy z cukrem pudrem. Dodajemy jogurt naturalny. Miksujemy. Do masy dodajemy krem czekoladowy i wystudzoną czekoladę. Miksujemy. Do masy serowej dodajemy kulki czekoladowe. Miksujemy wszystko do połączenia się składników. W zimnej wodzie rozpuszczamy żelatynę. Napęczniałą żelatynę podgrzewamy. Ciepłą żelatynę dodajemy partiami do masy serowej. Na dnie tortownicy układamy herbatniki. Na bokach tortownicy układamy biszkopty. Następnie ostrożnie wylewamy masę serową na środek tortownicy. Na wierzchu układamy praliny czekoladowe. Ciasto chłodzimy w lodówce przez całą noc.
Zapraszam na mojego bloga!