Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto dzieciństwa.....Babcia, trzymająca makutrę i ucierająca masło z cukrem, i pozostałymi składnikami drewnianą pałką....ehhh....to były czasy.....
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 863
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2738
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3184
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 863
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2738
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3184
Składniki
Piekarnik ustawić na 170st.C....najlepiej tylko dolna grzałka. Miękkie masło utrzeć z cukrem. Dodawać po jednym jajku. Wsypać pozostałe składniki. Dokładnie wymieszać. Ciasto jest dość gęste. Przełożyć do foremki, wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Wstawić do piekarnika i piec ok.45 min.,do suchego patyczka. Kakao jest dodatkiem. Nie musicie go dawać. Ew.możecie zrobić pół białego i pół ciemnego:) Upieczone ciasto posypujemy cukrem pudrem. Najlepiej smakowało posmarowane masłem i dżemem.....lub z poranną kawką w ulubionej filiżance;)