Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdyby ktoś przygotował mi tacę takich babeczek pokochałabym go na zawsze.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5830
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 372
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5830
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 372
Składniki
Mąkę, sodę, kakao i sól przesiać do miski
W drugiej misce utrzyj masło i cukier na lekki krem. Stopniowo dodawaj ubite jajka. Dodaj wanilię.
Ustaw mikser na wolne obroty i dodaj do masy na zmianę suche składniki i maślankę. Miksuj, aż masa będzie gładka. Jeśli chcesz by twoje babeczki były " Red " dodaj czerwony barwnik i miksuj tak by barwnik rozłożył się równomiernie.
Napełnij papierowe foremki ciastem do 2/3 wysokości.
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Piecz przez 20 min.
Ubić bitą śmietanę, udekorować nią babeczki według własnego uznania.