Do góry

Desery Przepis na:

Babeczki Red Velvet

Babeczki Red Velvet

Autor:

Przepisów i artykułów: 10 Ocena: 269

Dodano:

Odsłon: 2364

Gdyby ktoś przygotował mi tacę takich babeczek pokochałabym go na zawsze.

Składniki

  • 225g mąki
  • 1 łyżeczka sody
  • 2 czubate łyżki gorzkiego kakao
  • szczypta soli
  • 225g miękkiego masła
  • 225g cukru pudru
  • 2 ubite jajka
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
  • 225ml maślanki o temp. pokojowej
  • bita śmietana
  • czerwony barwnik spożywczy ( opcjonalnie )
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Babeczki Red Velvet

Przygotowanie

  1. Mąkę, sodę, kakao i sól przesiać do miski

  2. W drugiej misce utrzyj masło i cukier na lekki krem. Stopniowo dodawaj ubite jajka. Dodaj wanilię.

  3. Ustaw mikser na wolne obroty i dodaj do masy na zmianę suche składniki i maślankę. Miksuj, aż masa będzie gładka. Jeśli chcesz by twoje babeczki były " Red " dodaj czerwony barwnik i miksuj tak by barwnik rozłożył się równomiernie.

  4. Napełnij papierowe foremki ciastem do 2/3 wysokości.

  5. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Piecz przez 20 min.

  6. Ubić bitą śmietanę, udekorować nią babeczki według własnego uznania.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń