Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 152
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4353
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11809
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6745
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5569
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13886
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 152
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4353
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11809
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6745
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5569
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13886
Składniki
Piekarnik nagrzać do 180 st. C. Masło roztopić na małym ogniu. Mąkę przesiać do miski razem z proszkiem do pieczenia, wsypać cukier, cukier waniliowy i sól. Wlać roztopiony tłuszcz. Jajka roztrzepać widelcem. Do jajek dodać mleko i również wlać do mąki. Całość dokładnie wymieszać mikserem do konsystencji gęstego ciasta. Czekoladę rozkruszamy na drobne kawałki. Połowę wrzucamy do ciasta i delikatnie mieszamy.
Foremki do babeczek smarujemy tłuszczem i napełniamy je ciastem do 2/3 wysokości. Posypujemy je resztą czekolady i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy przez ok. 30 min.
Sprawdzamy patyczkiem czy się upiekły. Babeczki studzimy i podajemy z sosem malinowym.