Desery Przepis na:
3-4 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Piekarnik nagrzać do 180 st. C. Masło roztopić na małym ogniu. Mąkę przesiać do miski razem z proszkiem do pieczenia, wsypać cukier, cukier waniliowy i sól. Wlać roztopiony tłuszcz. Jajka roztrzepać widelcem. Do jajek dodać mleko i również wlać do mąki. Całość dokładnie wymieszać mikserem do konsystencji gęstego ciasta. Czekoladę rozkruszamy na drobne kawałki. Połowę wrzucamy do ciasta i delikatnie mieszamy.
Foremki do babeczek smarujemy tłuszczem i napełniamy je ciastem do 2/3 wysokości. Posypujemy je resztą czekolady i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy przez ok. 30 min.
Sprawdzamy patyczkiem czy się upiekły. Babeczki studzimy i podajemy z sosem malinowym.
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

ErJot 22 stycznia 2019Zgłoś do usunięcia
Super:)0 Kto głosował? | Odpowiedz

fafiatko 17 stycznia 2019Zgłoś do usunięcia
Pysznosci!0 Kto głosował? | Odpowiedz

Maudie 16 stycznia 2019Zgłoś do usunięcia
Ale fajne,apetyczne babeczki:)0 Kto głosował? | Odpowiedz

SlodkoSlodka83 16 stycznia 2019Zgłoś do usunięcia
Pyszne babeczki :-)0 Kto głosował? | Odpowiedz