Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1168
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 419
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3342
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 884
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1168
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 419
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3342
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 884
Składniki
Piekarnik nagrzać do 180 st. C. Masło roztopić na małym ogniu. Mąkę przesiać do miski razem z proszkiem do pieczenia, wsypać cukier, cukier waniliowy i sól. Wlać roztopiony tłuszcz. Jajka roztrzepać widelcem. Do jajek dodać mleko i również wlać do mąki. Całość dokładnie wymieszać mikserem do konsystencji gęstego ciasta. Czekoladę rozkruszamy na drobne kawałki. Połowę wrzucamy do ciasta i delikatnie mieszamy.
Foremki do babeczek smarujemy tłuszczem i napełniamy je ciastem do 2/3 wysokości. Posypujemy je resztą czekolady i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy przez ok. 30 min.
Sprawdzamy patyczkiem czy się upiekły. Babeczki studzimy i podajemy z sosem malinowym.