Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przepis na proste i bardzo smaczne racuchy z kapusty białej. Przepis...
Odsłon: 1083
Żeberka duszone w głębokiej patelni, przyprawione ziołami- rozmarynem, tymian...
Odsłon: 116
Lekkie i smaczne pulpety, najlepiej smakują z sosem i ziemniaczkami. Pulpety...
Odsłon: 143
Przepyszny obiad na lato!
Odsłon: 155
Dzisiaj przepis na proste i bardzo smaczne racuchy z kapusty białej. Przepis...
Odsłon: 1083
Żeberka duszone w głębokiej patelni, przyprawione ziołami- rozmarynem, tymian...
Odsłon: 116
Lekkie i smaczne pulpety, najlepiej smakują z sosem i ziemniaczkami. Pulpety...
Odsłon: 143
Przepyszny obiad na lato!
Odsłon: 155
Składniki
Piekarnik nagrzać do 180 st. C. Masło roztopić na małym ogniu. Mąkę przesiać do miski razem z proszkiem do pieczenia, wsypać cukier, cukier waniliowy i sól. Wlać roztopiony tłuszcz. Jajka roztrzepać widelcem. Do jajek dodać mleko i również wlać do mąki. Całość dokładnie wymieszać mikserem do konsystencji gęstego ciasta. Czekoladę rozkruszamy na drobne kawałki. Połowę wrzucamy do ciasta i delikatnie mieszamy.
Foremki do babeczek smarujemy tłuszczem i napełniamy je ciastem do 2/3 wysokości. Posypujemy je resztą czekolady i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy przez ok. 30 min.
Sprawdzamy patyczkiem czy się upiekły. Babeczki studzimy i podajemy z sosem malinowym.