Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1506
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2993
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1079
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1852
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1506
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2993
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1079
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1852
Składniki
Jajka z cukrem ubijamy na puszystą pianę, delikatnie dodajemy majonez, mąkę z proszkiem, budyń i cukier waniliowy. Jeśli masa jest zbyt gęsta dodajemy 2 łyżki oleju.
Ciasto wlewamy do wysmarowanej i posypanej bułką tartą tortownicy z kominkiem. Pieczemy ok. 50 minut w temp. 180 st. C.
Robimy lukier: Na małym ogniu rozpuścić cukier puder z sokiem. Polewamy upieczoną i wystudzona babkę.